Altijd de juiste mix met nieuwe ‘telstraat’

Een mixverpakking met precies de juiste aantallen in elke zak? Met de nieuwe telstraat creëert NOMI de mogelijkheid om consumentenverpakkingen te maken met tot wel acht verschillende items in exacte hoeveelheden.

“Als co-packer ligt een belangrijk deel van onze meerwaarde in het creëren van aanvullende mogelijkheden. Het maken van mixverpakkingen met verschillende items in exacte verhoudingen is een van onze speerpunten”, vertelt Sales Director Carlo Jochems. “Daarbij maken we gebruik van multiheadwegers of telmachines om een exacte mix te kunnen garanderen. Met deze nieuwe investering krijgen we de beschikking over een unieke telstraat, die maar liefst tot acht verschillende items kan tellen.”

Aanvoer voor verpakkingsmachine

“Op een van onze doypack-lijnen konden we al een 8-mix aanbieden, maar voor andere verpakkingsvormen konden we dit niet. Vandaar dat we bij deze telstraat gekozen hebben voor een oplossing die flexibel inzetbaar is als doseereenheid voor meerdere verpakkingsvormen. We kunnen de telstraat inzetten voor het afvullen van zakken, doosjes, cups of blikken. Veel producten zijn variabel in soortelijk gewicht, waardoor afwegen op aantal niet nauwkeurig is. Aftellen op het juiste aantal met behulp van telmachines heeft dan de voorkeur. Voorwaarde is wel dat de producten goed separeerbaar zijn. NOMI heeft veel ervaring met het aftellen van repen, bite-size producten en kleine zakjes.”      

Supply chain oplossing

De productie van mixverpakkingen brengt ook extra logistieke complexiteit met zich mee. Er moeten producten uit verschillende productiebatches worden gecombineerd die vaak ook nog van verschillende productielocaties komen. NOMI Co-Packing verzorgt de afroep van de juiste hoeveelheden van de benodigde componenten, garandeert de traceability van alle componenten en zorgt dat de juiste THT-datum op de eindverpakking komt. Uitbesteding van uw mixed verpakkingen aan NOMI Co-Packing biedt u niet alleen veel flexibiliteit in mogelijkheden, maar NOMI neemt uw organisatie ook werk uit handen. Onze pay-off is niet voor niets: NOMI Co-Packing, Consider it Packed!

  • Altijd de juiste mix met nieuwe ‘telstraat’