Efficiënt en milieuvriendelijk: Proteus Smart Display

Een actiedisplay die herbruikbaar is, makkelijk verplaatst kan worden en minder afval oplevert: het zijn slechts enkele voordelen van de Proteus Smart Display. 
 

De vraag van de retailer sluit niet altijd aan bij de conventionele supply chain mogelijkheden van displays. Wij geloven dat het verduurzamen van het displayproces kansen biedt voor retailers en producenten. De displaymarkt heeft behoefte aan een hogere mate van flexibiliteit, kortere doorlooptijden en lagere kosten. Actiedisplays kunnen verkopen in de retail flink opstuwen. Maar ze zijn vaak lastig te (ver)plaatsen en er is meestal veel karton nodig om de display stevig genoeg te maken voor zwaardere producten, zoals glazen potten of grote flessen. Na-Nomi, de joint venture tussen NOMI Co-Packing en Nabuurs Supply Chain Solutions, is specialist in het opzetten en afvullen van displays en als zodanig betrokken bij de ontwikkeling van een nieuw displayconcept door Pure Value: de Proteus Smart Display. 

Verrijdbaar en stevig
De basis van de Proteus Smart Display is een verrijdbaar onderstel, waarop modulair een displaystelling wordt ontvouwd. Omdat de stelling van metaal is, is deze zeer stevig en daarmee voor diverse producten bruikbaar. Deze stellingen worden vervolgens bekleed met door de producent zelf te ontwerpen, kartonnen sleeves die op een opvallende manier het product of de actie in de spotlight zetten. Door het digitaal drukken van de sleeve kan er tegen lage kosten en met een korte doorlooptijd in combinatie met klantspecifieke bedrukkingen gewerkt worden. Het proces is gestandaardiseerd maar de displaypromotie zélf is uniek! Daarnaast biedt de metalen behuizing de mogelijkheid om diverse meettechnieken in te bouwen om onder andere consumentengedrag te meten en direct in te spelen op de ‘on shelf availability’.

Minder afval
Daarnaast heeft de Proteus Smart Display als voordeel dat de producten volledig verkoopklaar kunnen worden vervoerd naar de retailers. Ter plaatse hoeft alleen de sealfolie of kartonnen hoes nog maar verwijderd te worden en de display kan zo de winkel in. Een heel belangrijk voordeel van deze displays is bovendien de sterk gereduceerde hoeveelheid afval. Er is veel minder karton nodig en dit geeft FMCG-bedrijven een goede mogelijkheid om duurzamer te werken en hun CO2-footprint te verkleinen. 

Succesvol
De Proteus Smart Display bevindt zich in de introductiefase en de eerste ervaringen zijn positief. Omdat de display gemakkelijk verrijdbaar is, kunnen winkeliers meten op welke plaats in de winkel de actie de meeste verkoop oplevert. In dit filmpje vertellen retailers en producenten over deze revolutionaire nieuwe displays. Als geïntegreerde co-packer hebben wij ervaren dat de Proteus Smart Display zowel kosten reduceert op gebied van logistiek (minder materialen op voorraad en minder pallet handling) als co-packing (minder opzetinstructies). Daarnaast kunnen wij onze processen nu nog verder mechaniseren met behulp van robotisering. Dit concept draagt bij aan de visie van Na-Nomi, altijd de beste weg voor het product. Door de besparing in kosten, het reduceren van doorlooptijden en het versimpelen van het designproces kunnen wij onze opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om zelf Proteus Smart Displays in te zetten? Neem gerust contact met ons op via bas.coenen@na-nomi.nl. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 
 

  • Efficiënt en milieuvriendelijk: Proteus Smart Display