Heat-sealable papier: milieuvriendelijke en flexibele verpakking

NOMI Co-Packing heeft onlangs voor het eerst stand-up pouches gemaakt van een nieuw materiaal: heat-sealable papier van het Duitse bedrijf Feldmuehle Uetersen GmbH.
 

Deze heat-sealable papieroplossing van Feldmuehle Uetersen GmbH is speciaal ontwikkeld voor verpakkingsfabrikanten en verpakkingsbedrijven. Het gecoate, flexibele verpakkingspapier met een heat-sealable achterkant kan gemakkelijk worden gebruikt op bestaande verpakkingslijnen en kan worden gerecycled zoals normaal papierafval. NOMI Co-Packing heeft onlangs al met succes stand-up pouches gemaakt en gevuld met het nieuwe materiaal.  

Natuurlijk en recyclebaar

Met het nieuwe heat-sealable papier breidt Feldmuehle haar brede productaanbod binnen de Packaging Solution business area verder uit. Dit nieuwe papier biedt merkeigenaren een natuurlijke en recyclebare materiaaloptie, die kan worden gebruikt in vorm-, vul- en sluitverpakkingslijnen om verpakkingen te maken die vergelijkbaar zijn met plastic folieverpakkingen. Het product is beschikbaar met een hoog wit, glanzend of mat oppervlak en het is geschikt voor hoogwaardige bedrukte verpakkingen en voor eenvoudige binnenzakoplossingen.

Milieuvriendelijk verpakken

"Voor toepassingen die geen barrièrefunctie van het materiaal vereisen, biedt ons product een milieuvriendelijk alternatief, hoofdzakelijk gemaakt van cellulose in plaats van plastic," vertelt Stefan Eitze, Technical Marketing Manager bij Feldmuehle. Het materiaal krijgt zijn afdichtende functionaliteit tijdens het papierproductieproces met een aangebrachte dispersiecoating op waterbasis. Het is herpulpbaar via het normale recyclingproces van papierafval, zodat de grondstoffen opnieuw kunnen worden gebruikt.

Stand-up pouch

Het product presteert goed op bestaande vorm-, vul- en sluitverpakkingslijnen. "Het nieuwe materiaal is bij uitstek geschikt voor onze stand-up pouch verpakkingslijn," zegt René Beijsens, technisch manager bij NOMI Co-Packing. "Bovendien was de materiaalverandering, van folie tot heat-sealable papier, mogelijk zonder extra aanpassingen aan onze machine-instellingen."

Gemak bij het openen

Het materiaal is uiterst gebruiksvriendelijk en ondersteunt een eenvoudige en gecontroleerde scheuropening van de verpakking voor de consument. Daarom zijn perforaties en inkepingen, die vaak nodig zijn voor het openen van folieverpakking, niet vereist voor dit op papier gebaseerde materiaal. 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de recyclebare en gebruiksvriendelijke eigenschappen van dit unieke heat-sealable papier? Neem dan contact op met NOMI Co-Packing. We vertellen u graag alles over de mogelijkheden van deze verpakkingsvorm en denken met u mee over een verpakkingsoplossing op maat. 

  • Heat-sealable papier: milieuvriendelijke en flexibele verpakking