Maak kennis met Dirk Schotanus

Sinds een jaar heeft NOMI Co-Packing, naast QA-manager Wilfried Bogers, ook een QC-coördinator: Dirk Schotanus. 

Samen zijn zij binnen NOMI verantwoordelijk voor alles wat met kwaliteit te maken heeft. Dirk (28): “Ik heb voedingsmiddelentechnologie gestudeerd en heb daarna enkele jaren gewerkt bij een eierverwerkend bedrijf. Wat mij in de vacature van NOMI meteen aansprak, is dat er een rechterhand werd gezocht voor de QA-manager. Ik weet dat een rol als tweede man mij goed ligt en ik vind het bovendien heel prettig dat ik me in deze functie volledig met kwaliteitscontrole bezig kan houden. Want de hele dag achter de computer zitten is niets voor mij.”

Breed takenpakket

Bij NOMI heeft Dirk de juiste combinatie tussen betrokkenheid bij het productieproces en het meedenken over procedures gevonden. “De werkdag van Wilfried en mij begint in de productie. We voeren de standaard lijncontroles uit en we geven de productie van de vorige dag vrij. De rest van de dag zijn mijn werkzaamheden heel uiteenlopend. Een deel van mijn werkzaamheden is planmatig, bijvoorbeeld het uitvoeren van interne audits of het nemen van monsters voor microbiologische controles. Daarnaast ben ik nauw betrokken bij de productie en zorg ik er samen met de productieleiding voor dat de productkwaliteit steeds gewaarborgd blijft. Ook het behandelen van klachten of opmerkingen van klanten behoort natuurlijk tot mijn werk. Al met al is het een heel breed takenpakket.”

Korte lijnen, open cultuur

De werksfeer bij NOMI bevalt Dirk erg goed. “De organisatie staat als een huis en de lijnen zijn kort, dat vind ik prettig. Dat iedereen wordt uitgedaagd om mee te denken over hoe het bedrijf kan groeien of verbeteren, ook over zaken die niet direct tot je eigen takenpakket behoren, vind ik positief. Het typeert voor mij de open cultuur die NOMI heeft. Ik kan me dan ook goed vinden in de kernwaarden van NOMI dynamisch, coöperatief en inventief, en natuurlijk vooral betrouwbaar. Want alleen met een goede kwaliteitscontrole kan een klant erop vertrouwen dat zijn product bij NOMI in goede handen is.”

Wielrennen en tuinieren

Dirk is getrouwd en woont in Oosterhout. Wanneer hij niet aan het werk is, is hij graag bezig in zijn tuin. “Daarnaast heb ik een racefiets, waar ik graag mee op pad ga.”

  • Maak kennis met Dirk Schotanus