Maak kennis met Nicky Luksemburg en Maikel Fase

Sinds enige tijd heeft NOMI Co-Packing er twee collega’s bij: Customer Support-medewerker Nicky Luksemburg en Sales Support-medewerker Maikel Fase. Ze stellen zich graag aan je voor!

Sponsoring

De naam NOMI Co-Packing kende Nicky Luksemburg al wel van de diverse sportevenementen die het bedrijf sponsort. Maar hoe divers het werk en de klanten van NOMI precies zijn, ontdekte Nicky pas tijdens zijn eerste sollicitatiegesprek. “Na vijftien jaar in de detailhandel in verschillende functies had ik het in die sector eigenlijk wel gezien. Toen heb ik mezelf ‘in de verkoop gegooid’. Ik heb een soort poster gemaakt waarop ik mezelf voorstelde en uitlegde wat ik zocht. Die heb ik online gedeeld, onder meer via LinkedIn en Facebook. Iemand bij NOMI kende mijn broer, zag de poster en vroeg of ze contact met me op mochten nemen. Zo is het balletje gaan rollen.”

Langdurige klantrelatie

Op 1 mei is Nicky gestart. “En het cliché dat geen twee dagen hetzelfde zijn, gaat zeker op voor mijn werk hier. Ik houd onder andere klanten up-to-date over hun productie, ik verzorg het voorraadbeheer en de planning van de aanleveringen en afhalingen, ik houd in de gaten of onze werkprocessen zodanig verlopen dat de afhaling of het transport kan worden ingepland en ik doe nacalculaties. Heel divers, dus. Waar ik in de winkel veel face-to-face contact had met klanten, is dat nu vooral telefonisch. Dat was even wennen. Maar daar staat tegenover dat het contact hier niet zo vluchtig is, omdat ik nu meer langdurige klantrelaties opbouw. En uiteindelijk spreekt dat mij toch het meest aan.”

Ideeën en suggesties

“In de begin fase heb ik me de processen en werkwijzen binnen NOMI eigen moeten maken. Alle teamleden hebben eigen klanten maar met het team wordt ook regelmatig besproken wat we kunnen verbeteren. Nu ik hier eenmaal een tijdje werk, kan ik ook hierin een bijdrage leveren. Er wordt naar je geluisterd en je wordt serieus genomen. De sfeer is ook goed. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor een praatje. Heel fijn.”

Seizoenskaart

Nicky is 35 en woont in Etten-Leur. “Ik heb een zoontje van vier jaar. Daarnaast houd ik ervan om in en om het huis bezig te zijn. Mijn grootste hobby is voetbal. Zelf speel ik niet meer, maar ik heb een seizoenskaart van Feyenoord. Dus bij elke thuiswedstrijd in de Kuip zit ik op de tribune.”

Nieuwe uitdaging bij NOMI Co-Packing

Ook Maikel fase woont in Etten-Leur, met zijn vrouw en zoontje. Hij kende NOMI Co-Packing dus wel van naam. “Ik reed er wel eens voorbij en ik wist wel dat ze producten verpakten. Maar hoeveel daar bij komt kijken, en voor welke grote klanten ze dat deden, daar kwam ik pas achter toen ik kwam solliciteren. Ik zocht na negen jaar bij mijn vorige werkgever een nieuwe uitdaging en ik mocht in korte tijd bij vier bedrijven op gesprek komen. Al tijdens het eerste gesprek bij NOMI dacht ik: ik hoop echt dat dit ‘t wordt, want het klikt. En gelukkig werd het ‘t ook.”

Producten en verpakkingsvormen

NOMI is een heel ander bedrijf dan zijn vorige werkgever. “In mijn vorige functie verkocht ik haarden en pelletkachels, een heel ander product. Het commerciële aspect is natuurlijk wel hetzelfde. Het leuke is dat ik nu al een aantal klanten heb die ik grotendeels zelf bedien. Mijn werk is heel divers: de aanvragen moeten vertaald worden naar onze technische mogelijkheden, vervolgens calculeren en het opmaken van offertes, en het onderhouden van contact met de klant. De verscheidenheid aan producten en verpakkingsvormen houdt het uitdagend en afwisselend. De ene keer moeten producten met de hand worden omgepakt tot luxe geschenkverpakkingen, terwijl de andere keer grote hoeveelheden snoepjes machinaal in zakken worden verpakt. Dat maakt het heel leuk.” 

Frisse blik wordt gewaardeerd

De klik die Maikel al tijdens zijn eerste gesprek voelde, is gebleven. “We zitten met alle afdelingen dicht bij elkaar en je kunt altijd bij iemand binnenstappen als je iets wilt weten. De werksfeer is heel open. Ik heb vanuit mijn vorige functie veel ervaring met het aandragen en implementeren van verbeteringen en er wordt ook hier van me verwacht dat ik daar actief in meedenk. Een frisse blik wordt gewaardeerd en dat voelt heel fijn.”

Op de foto: links Nicky, rechts Maikel

  • Maak kennis met Nicky Luksemburg en Maikel Fase