SMETA-audits succesvol verlopen

NOMI Co-Packing heeft onlangs succesvol de audits doorlopen voor het SMETA 4-pillar Responsible Sourcing programma en heeft wederom een 'Letter of Conformity' ontvangen voor drie jaar. SMETA staat voor Sedex Members Ethical Trade Audit. 

De Supplier Ethical Data Exchange (SEDEX) is een wereldwijd samenwerkingsplatform over verantwoordelijk ondernemerschap. Het helpt in het verzamelen en delen van gegevens over de arbeidspraktijken in de industriële keten. Via het lidmaatschap van SMETA toont een bedrijf aan dat het voldoet aan strenge eisen binnen de vier SMETA-pijlers Arbeidsnormen, Gezondheid en veiligheid, Milieu en Zakelijke ethiek. 

Hoge normen

Carlo Jochems, sales director van NOMI, ligt toe: “Met deelname aan het SEDEX audits is het voor onze klanten meteen duidelijk dat wij voldoen aan hoge normen op deze vier pijlers. Er zijn klanten die deelname aan SMETA als eis stellen voor samenwerking, voor andere klanten is het een pre. Wij hechten er belang aan om aan te tonen dat betrouwbaarheid breder is dan de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van onze dienstverlening.”

Audits

Om onze 'Letter of Conformity' te verlengen, heeft NOMI gedurende enkele dagen auditors over de vloer gehad die controleerden of alles op alle vlakken nog goed geregeld en geborgd is. “Het gaat dan bijvoorbeeld om de uitzendbureaus met wie we samenwerken: is er sprake van equal pay en gaan ze goed met hun mensen om? Maar ook om vragen als: is er een vertrouwenspersoon? Hoe worden incidenten of ongevallen geregistreerd? En wat doen we op het gebied van milieu? Daarnaast zijn leden van de personeelsvertegenwoordiging geïnterviewd. Op basis van de positieve audit resultaten hebben we wederom een 'Letter of Conformity' ontvangen voor een periode van drie jaar. 

  • SMETA-audits succesvol verlopen