Unieke doypack van sealable papier voor Tiny Tony’s

Speciaal voor de nieuwe bitesize chocolaatjes heeft Tony’s Chocolonely in samenwerking met NOMI Co-Packing een unieke, papieren doypack ontwikkeld voor de Tiny Tony’s. 

De slaafvrije chocolade van Tony's Chocolonely heeft Nederland in snel tempo veroverd. Niet alleen betere omstandigheden voor de cacaoboeren, maar ook een beter milieu is belangrijk voor dit bedrijf. De keuze voor minder milieubelastende verpakkingsmaterialen is daarbij een logische.

Speciale verpakkingen

NOMI Co-Packing in Etten-Leur heeft veel ervaring met speciale verpakkingen voor verschillende marktsegmenten waaronder de duty free travel retail. Om groei van Tony’s Chocolonely als merk in onder meer de vliegveldwinkels en de out-of-home te realiseren, zijn meerdere verpakkingsconcepten ontwikkeld. Omdat Tony’s duidelijk anders is in haar positionering zijn we als co-packer ook uitgedaagd om onderscheidende verpakkingen te realiseren.  

Papierfolie

Als voorloper in de markt heeft NOMI enkele jaren geleden al, samen met Stora Enso en Feldmuehle, diverse testen gedaan met speciaal papierfolie dat sealbaar is door middel van hitte. Omdat deze folie volledig recyclebaar is, is het een interessant alternatief voor kunststof folies om het gebruik van fossiele olie en plastics te reduceren. De verwerking van papierfolie vergt extra aandacht en heeft zeker ook nadelen. Op basis van onze ervaring met deze folie heeft Tony’s het lef gehad om als eerste in de markt voor volledig papier te kiezen als secundaire verpakking voor hun Tiny’s.  

Anders omgaan met verpakkingsmateriaal

Vrijwel alle milieuvriendelijker alternatieven voor de gangbare plastic folies kennen een fors hoger prijskaartje. Dat Tony’s Chocolonely er desondanks toch voor kiest, laat zien dat ze haar ideologie zeer serieus neemt. Daarmee neemt het bedrijf een voorbeeld positie in waar het gaat om het groeiende besef dat we anders met onze verpakkingsmaterialen om moeten gaan. Overigens is de keuze voor papier in plaats van plastic slechts één stap in de goede richting. Want naast de keuze van fabrikanten voor minder milieubelastende verpakkingsmaterialen, blijft de keuze van de consument essentieel om te voorkomen dat verpakkingen als zwerfafval in het milieu terechtkomen.

Verschillende smaken in één verpakking

De Tiny’s worden, net als de grote repen, in veel verschillende smaken geproduceerd. Daarmee zijn deze bite-size producten ideaal om de consument te verrassen met verschillende smaken in een mixed verpakking. Naast de papieren doypack, die nu in de travel retail is geïntroduceerd waaronder een mix met 7 smaken, is voor de retail een kleine dispenser box ontwikkeld met een mix van 10 smaken, en voor de out-of-home een grotere dispenser box met 10 smaken. 
De zeer positieve groei van de productievolumes toont aan dat deze nieuwe verpakkingen een welkome aanvulling zijn op het bestaande assortiment.  

  • Unieke doypack van sealable papier voor Tiny Tony’s