NatureCrops

Risotto, maar dan van glutenvrije en gezonde quinoa: dat is Quinotto, een nieuw product van NatureCrops. Om dit product te verpakken zocht dit bedrijf een flexibele, inventieve co-packer die de voedselveiligheid garandeert. Die vond NatureCrops in NOMI Co-Packing. 

NatureCrops koos ervoor om Quinotto in een blokbodemzak te verpakken. Deze keuze is gebaseerd op de verpakking van risotto, omdat Quinotto een product is dat is gebaseerd op risotto. “We denken dat deze verpakking een voor de consument herkenbaar type verpakking is, omdat risotto in de meeste gevallen ook in een soortgelijke verpakking wordt verkocht. De zakjes zijn van papier, met een doorzichtig, kunststof venster. Het papier heeft een duurzame uitstraling en met het venster kunnen we ons mooie product laten zien. We hebben de verpakking in samenwerking met de verpakkingsleverancier ontworpen en getest. Ook NOMI Co-Packing was daarbij betrokken. Dat was een leuk, inventief project. De samenwerking verliep vanaf het begin heel goed,” aldus de quality manager van NatureCrops.

Voedselveiligheid

Bij het kiezen van een co-packer heeft voedselveiligheid voor NatureCrops de allerhoogste prioriteit. “Het voorkomen van inmengen van allergenen is van groot belang. Quinotto is een glutenvrij product en daar mogen uiteraard absoluut geen gluten in terechtkomen. Daarnaast is niet iedere co-packer in staat om te werken met de kruidenmengels die in Quinotto zitten, maar bij NOMI Co-Packing is dat geen probleem. Bovendien paste de grootte van onze productierun bij NOMI Co-Packing. We hebben vooraf een beoordeling uitgevoerd bij NOMI Co-Packing en dat heeft ertoe geleid dat we het verpakken van dit product met een gerust hart aan hen toevertrouwen.”

Kwaliteit

Naast voedselveiligheid speelden bij de keuze voor NOMI Co-Packing ook kennis van zaken, de kwaliteit van het eindproduct én de kosten mee. “Daarnaast is het van groot belang dat afspraken worden nagekomen, zodat wij ons product op tijd kunnen leveren aan onze klanten. Dankzij de professionaliteit van NOMI Co-Packing is dat allemaal goed verlopen. We waren welkom om tijdens een groot deel van het proces aanwezig te zijn. Dat hebben we als heel prettig ervaren. En de kleine dingen waar we in het proces tegenaan liepen, zoals zakjes die niet allemaal met de voorkant naar voren in de dozen terechtkwamen, werden snel opgelost.”

Rapportcijfer 8

NatureCrops is erg tevreden over deze eerste ervaring met NOMI Co-Packing. “Ze krijgen van ons een dikke 8. Samenwerking en communicatie verlopen soepel en we zijn tevreden met het eindresultaat. In het vervolg kiezen we vaker, en voor dit product zeker, voor NOMI Co-Packing als co-packer!”
 

Meer weten?

Carlo Jochems
Sales director
+31 (0)76 - 206 10 32
NatureCrops quinotto.jpg