Specificaties

Meer weten over de flowwrap verpakking? Lees snel verder. 

Wat is een flowwrap verpakking? 

Bij het flowwrappen op een horizontale machine wordt de folie door middel van een vouwkast om de producten heen gewikkeld. Het sluiten van de verpakkingen kan plaatsvinden via het zogenaamde ‘hotseal’, hierbij wordt de folie met behulp van warmte gesloten. Bij warmtegevoelige producten als chocolade kan gebruik worden gemaakt van ‘coldseal’, hierbij wordt de folie gesloten m.b.v. een op de folie aangebrachte lijmstrip.  

 

Welke technieken worden er gebruikt bij een flowwrap verpakking? 

Bij flowwrap wordt gebruik gemaakt van een horizontale vorm, vul- en sluitmachine (HFFS). NOMI Co-Packing beschikt over diverse flowwrapmachines, waarmee zeer uiteenlopende productformaten verwerkt kunnen worden. De minimale afslaglengte is 65 mm.; de maximale afslaglengte is 460 mm.; de maximale foliebreedte is 500 mm. (= productomtrek 480 mm.)  

De indicatie voor het minimale ordervolume is 10.000 verpakkingen. 

Met welke materialen werken wij bij een flowwrap verpakking? 

De flowwrap verpakking wordt op een duurzame manier gemaakt van PET/PE, BOPP en OPP. Ook kan er gebruik worden gemaakt van alternatieve materialen zoals papier en overige dunnere materialen om zo de vulgraad te optimaliseren. Middels de HFFS-verpakkingsmachine, is zowel heatseal als coldseal mogelijk. Het printen (THT-lotcode), etiketteren, eurolock stans en sluiten en coderen van de omdoos, doen wij natuurlijk ook. Daarnaast verwerken we de producten op een BRC/IFS/Skal gecertificeerde wijze. 

Welke toepassingen zijn er mogelijk met een flowwrap verpakking? 

Een flowwrap verpakking wordt gevormd en afgevuld met een horizontale verpakkingsmachine en is daardoor uitermate geschikt als snackverpakking voor zoetwaren, bakkerijproducten (ambient en diepgevroren, deegwaar (droog en diepgevroren), zuidvruchten, en overige producten zoals droge snackproducten. NOMI beschikt over meerdere horizontale verpakkingslijnen geschikt voor:  

  • Individueel verpakken van onverpakte producten in een primaire verpakking; 
  • Multipacks of mix verpakkingen van reeds individueel verpakte producten. 

Waarom kiest u voor NOMI Co-Packing? 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de flowwrap verpakking? Bij NOMI Co-Packing bent u aan het juiste adres wanneer uw interne verpakkingsmogelijkheden ontoereikend zijn. Ook wanneer u behoefte heeft aan flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid, vindt u in NOMI CO-Packing een partner die met u meedenkt en ontzorgt. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer! Ook kunt u vrijblijvend een offerte opvragen via onze offertetool. Klik hier voor meer informatie. 

Persoonlijk advies?

Kom in contact met sales director Carlo

Direct een offerte aanvragen?