Specificaties

NOMI Co-Packing beschikt over diverse kartonneermachines voor het opzetten, afvullen en sluiten van langsnaadverlijmde doosjes.

Wat is kartonneren? 

Bij een verpakkingsvorm zoals kartonneren wordt - zoals de naam al prijsgeeft - gebruik gemaakt van bedrukt karton. Wij gebruiken duplex karton. Zowel voor het verpakken van een 'naakt' product als reeds verpakte artikelen. Het kartonneren kan handmatig of geautomatiseerd gebeuren. 

 


Welke technieken worden er gebruikt bij kartonneren? 

Het kartonneren kan zoals gezegd handmatig of geautomatiseerd gebeuren. NOMI Co-Packing beschikt over diverse kartonneermachines voor het opzetten, afvullen en sluiten van langsnaadverlijmde doosjes zoals de vertical top load kartonneermachine. De mogelijkheden die NOMI Co-Packing biedt t.b.v. een gekartonneerde verpakkingsvorm zijn: 

  • Topload en sideload afvulmogelijkheden; 
  • Minimale verpakkingsafmetingen automatische verwerking: 20 mm. x 15 mm. x 50 mm. (LxBxH); 
  • Maximale verpakkingsafmetingen automatische verwerking: 162 mm. x 80 mm. x 300 mm. (LxBxH);  
  • De indicatie voor het minimale ordervolume is 15.000 verpakkingen. 

Met welke materialen werken wij bij kartonneren? 

De kartonnen verpakking wordt op een duurzame manier gemaakt van duplex karton en microgolf karton. Middels de vertical top load kartonneer machine, en bijbehorende hotmelt sluiting, komt de kartonnen verpakking tot stand. Doseren gaat middels een lineair weegsysteem. Wat zowel handmatig of via een telmachine gereguleerd kan worden. Het printen (THT-lotcode), etiketteren, eurolock stans en sluiten en coderen van de omdoos, doen wij natuurlijk ook. Daarnaast verwerken we de producten op een BRC/IFS/Skal gecertificeerde wijze. 

Welke toepassingen zijn er mogelijk met kartonneren? 

Een gekartonneerde verpakking is uitermate geschikt als verpakking voor bijvoorbeeld zoetwaren, bakkerijproducten (ambient en diepgevroren), deegwaar (droog en diepgevroren), en overige producten zoals zuidvruchten, chocolade en bonbons. Daarnaast verwerken we speciaal gevormde doosjes, die veelal semi-automatisch worden opgezet, afgevuld en gesloten. Hierbij gaat het vaak om doosjes met een luxe uitstraling voor het premium segment. NOMI beschikt over meerdere horizontale verpakkingslijnen geschikt voor:  

  • Primair verpakken van onverpakte producten; 
  • Secundair verpakken van reeds individueel verpakte producten;  
  • Mono verpakking met een bepaalde hoeveelheid van 1 item;    
  • Mix verpakkingen met verschillende items. 

Waarom kiest u voor NOMI Co-Packing? 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het kartonneren? Bij NOMI Co-Packing bent u aan het juiste adres wanneer uw interne verpakkingsmogelijkheden ontoereikend zijn. En heeft u behoefte aan flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid? Ook dan vindt u in NOMI CO-Packing een partner die met u meedenkt en ontzorgt. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer! Ook kunt u vrijblijvend een offerte opvragen via onze offertetool. Klik hier voor meer informatie. 

Persoonlijk advies?

Kom in contact met sales director Carlo

Direct een offerte aanvragen?