Specificaties

De zak biedt veel breedte en een beperkte diepte waardoor er meer eenheden achter elkaar in het schap passen. De lay-out van de machine is horizontaal waardoor bij het vormen van de zak gemakkelijk een hersluitsysteem als Zipper of Aplix Easylock toegevoegd kan worden.

Wat is een stand-up-pouch? 

Simpel gezegd is de stand-up-pouch een zakje/etui dat op zichzelf kan staan. Het oorspronkelijke ontwerp van deze staande zak is van de Franse Louis Doyen en werd in 1968 gepatenteerd. Maar pas toen het patent verliep, begon de revolutie van de stazak. De doypack combineert een grote visuele aantrekkingskracht met een groot gebruiksgemak. Door de brede bodem staat de zak stevig en biedt deze een groot volume bij een gelijkblijvend oppervlak. Het ontwerp en de constructie van de staande zak zijn in de loop der jaren geëvolueerd en omvatten nu handige features zoals de zipper, om de zak hersluitbaar te maken. Een tearnotch is een handige inkeping om de zak gemakkelijk te kunnen openen, tevens zijn er verschillende folies mogelijk afhankelijk van het product.    

Welke technieken worden er gebruikt bij een stand-up-pouch? 

De stand-up-pouch wordt geproduceerd op een horizontale doypack machine. Doseren verloopt middels een multihead weger en/of telmachines. De variabel instelbare verpakkingsafmeting zijn minimaal 125 mm zakbreedte x 160 mm zakhoogte tot maximaal 300 mm zakbreedte x 350 mm zakhoogte. Verdere aspecten mogelijkheden t.b.v. de stand-up-pouch zijn: 

  • Diverse bodemformaten mogelijk; 
  • Doypacks kunnen afgevuld worden met onverpakte producten of primair verpakte producten door middel van wegen of tellen;  
  • Doypacks kunnen hersluitbaar worden gemaakt met een Zipper-systeem of Aplix Easylock-systeem; 
  • Doypacks kunnen worden voorzien van een gestanst handvat; 
  • Easy opening van doypacks door inzet van easypeel-folie, waarbij de folie niet hoeft te worden ingescheurd, of door aanbrengen van tearnotch voor makkelijk inscheuren van de folie; 
  • Met speciale stansdelen kunnen doypacks in een 'shape' worden gemaakt; 
  • Indicatie minimale ordervolume (MOQ): 25.000 doypacks. 

Met welke materialen werken wij bij een stand-up-pouch? 

Voor doypacks is de huidige standaard een PET/PE-folie. Deze combinatie van twee kunststofsoorten heeft veel positieve eigenschappen, PET zorgt voor voldoende stevigheid en helderheid waar het PE zorgt voor een goede sealbaarheid van de folie. Echter is deze combinatie is niet recyclebaar.  

Om de recyclebaarheid van de verpakking te verbeteren worden er nieuwe verpakkingsfolies ontwikkeld. Denk hier aan duurzame alternatieven van recyclebare mono laminaten en sealbaar papier. Deze alternatieven zijn niet voor ieder product of voor iedere toepassing even geschikt. Er wordt echter fors geïnvesteerd in verbetering van de eigenschappen van deze materialen om de inzetbaarheid te verbreden. Uiteraard zijn we graag bereid onze ervaringen met de materialen met u te delen.      

Welke toepassingen zijn er mogelijk met een stand-up-pouch? 

Vandaag de dag is de stand up zak dé go-to verpakkingskeuze voor vele bekende merken. Bedrijven gebruiken deze luchtdichte zakken voor o.a. ongesuikerde en gesuikerde zoetwaren, bakkerijproducten, droge deegwaren en snackproducten, zuidvruchten of saladeverrijkers.  

NOMI Co-Packing kan zowel primair verpakte producten als onverpakte producten verwerken op de doypacklijnen. Tevens beschikken we over uitstekende mogelijkheden om diverse producten te mixen tot een assortimentsverpakking. 

Waarom kiest u voor NOMI Co-Packing? 

Bent u enthousiast geworden over de mogelijkheden van de stand-up-pouch verpakking? Bij NOMI Co-Packing bent u aan het juiste adres. Wanneer uw interne verpakkingsmogelijkheden ontoereikend zijn, als u behoefte heeft aan flexibiliteit en als kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijk voor u zijn, vindt u in NOMI CO-Packing een partner die met u meedenkt en ontzorgt. NOMI CO-Packing biedt een full serviceconcept. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, of vraag vrijblijvend een offerte aan middels onze offertetool of hier voor meer informatie. 

Persoonlijk advies?

Kom in contact met sales director Carlo

Direct een offerte aanvragen?