Specificaties

Bij NOMI Co-Packing heeft u de keuze uit diverse zakvormen.

Wat is een transwrap verpakking? 

Transwrapping is een verpakkingsvorm die wordt gebruikt voor het verticaal doseren, transwrappen wordt ook wel verticaal flowwrappen genoemd. vullen en verpakken van een breed scala aan voedingsmiddelen in bedrukte PP of PE gelamineerde folie. De transwrap verpakking is een traditionele verpakkingsvorm voor (bulk) (on-)verpakte voedingsmiddelen. NOMI Co-Packing biedt u een breed scala aan zaktypes waaruit u kunt kiezen tot een maximale afmeting van 500 mm x 320 mm.  

Welke technieken worden er gebruikt bij een transwrap verpakking? 

Bij transwrap – ook wel verticaal flowwrapping genoemd – wordt gebruik gemaakt van een verticale vorm, vul- en sluitmachine (VFFS). Deze machines werken met formaat afhankelijke tooling sets waarmee diverse verpakkingsvormen gemaakt kunnen worden. De mogelijkheden die NOMI Co-Packing biedt t.b.v. de transwrap verpakking zijn: 

  • Pillowbag. Een vlakke liggende verpakking; 
  • Blokbodem. Een traditionele stazak voor een rechtopstaande positionering in het schap; 
  • Quadroseal bag. Ook wel de corner seal bag genoemd. Bij deze verpakking worden de hoeken van deze stazak voorzien van extra seals waarmee de zak een strakkere uitstraling krijgt; 
  • Doy-style bag. Een stazak in de vorm van een pouch, maar gemaakt op een verticale verpakkingsmachine. 
  • Corner Creese. Een nieuwe variant Quadroseal die slechts op 1 hoek geseald wordt. 

Met welke materialen werken wij bij een transwrap verpakking? 

De transwrap verpakking wordt op een vernieuwende manier gebruik gemaakt van PET/PE, BOPP en OPP. Ook kan er gebruik worden gemaakt van papier. De VFFS-verpakkingsmachine (Vertical Form Fill Seal), waarop de transwrap wordt geproduceerd is zowel intermittent als continu. We doseren met een multihead weger en/of telmachine en daarnaast is verpakken onder een beschermende atmosfeer mogelijk. Het printen (THT-lotcode), etiketteren, eurolock stans en sluiten en coderen van de omdoos, doen wij natuurlijk ook. Dit maakt de transwrap verpakking uitermate geschikt als snackverpakking. 

Welke toepassingen zijn er mogelijk met een transwrap verpakking? 

Een transwrap verpakking wordt gevormd en afgevuld met een verticale verpakkingsmachine en is uitermate geschikt als snackverpakking voor zoetwaren, bakkerijproducten, (diepgevroren) deegwaar, zuidvruchten, zaden en granen en overige producten zoals droge snackproducten en bijvoorbeeld zuidvruchten. NOMI beschikt over meerdere verticale verpakkingslijnen geschikt voor:  

  • Het primair verpakken van onverpakte producten; 
  • Secundair verpakken van reeds individueel verpakte producten; 
  • Mono verpakking met een bepaalde hoeveelheid van 1 item; 
  • Mix verpakkingen tot wel 8 verschillende items. 

Waarom kiest u voor NOMI Co-Packing? 

Bent u enthousiast geworden over de mogelijkheden van de transwrap verpakking? Bij NOMI Co-Packing bent u aan het juiste adres wanneer uw interne verpakkingsmogelijkheden ontoereikend zijn. En heeft u behoefte aan flexibiliteit en vindt u kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijk? Dan vindt u in NOMI CO-Packing een partner die met u meedenkt en ontzorgt. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer. Ook kunt u vrijblijvend een offerte opvragen via onze offertetool. Klik hier voor meer informatie. 

Persoonlijk advies?

Kom in contact met sales director Carlo

Direct een offerte aanvragen?