Specificaties

Bij het sealen kan zowel gebruik gemaakt worden van transparante folie (waardoor het product in de oorspronkelijke verpakking goed zichtbaar blijft) als van bedrukte folie, wat onderscheidend werkt voor uw producten.

Wat is sealen en krimpen? 

Sealen en krimpen is een manier van verpakken, waarbij er folie om uw product(en) wordt aangebracht, waarna de folie met warmte of impulsen krimpt. Zo sluit deze folie nauw aan om uw product en biedt het de nodige versteviging en bescherming. 

 


 

Welke technieken worden er gebruikt bij sealen en krimpen? 

Bij de seal- en krimpmethode wordt gebruik gemaakt van een bundelpakker voor open krimp (bedrukt en onbedrukt), en een hoeksealmachine voor gesloten krimp (onbedrukt). Het sealen van producten kan zoals gezegd in open en gesloten vorm. De bundel-krimpverpakking is een vorm van een open-sealverpakking. Deze verpakkingsvorm wordt veel toegepast voor trays met blikken. Bij een gesloten sealverpakking wordt het product volledig omsloten door de sealfolie. 

Met welke materialen werken wij bij het sealen en krimpen? 

Bij het sealen en krimpen van verpakkingen wordt er gebruik gemaakt van de kunststof PE (in zowel High density als ook Low density).   

Sealen en krimpen is geschikt voor zowel ‘in tray’ als voor losse consumenteneenheden. Het sluiten en coderen van de omdoos/tray, doen wij natuurlijk ook. Daarnaast verwerken we de producten op een BRC/IFS/Skal gecertificeerde wijze. NOMI beschikt over meerdere verpakkingslijnen voor:  

  • Multipacks in onbedrukte krimpseal folie; 
  • Multipacks in bedrukte krimpseal folie; 
  • Gesloten krimpseal verpakkingen. 
  • Hoeksealer. 

Duurzaamheid vinden wij belangrijk. Het sealen wordt weliswaar gedaan met plasticfolie, maar in besparingen en innovatieve alternatieve verpakkings- en recyclemogelijkheden, denken we graag mee. 

Welke toepassingen zijn er mogelijk met sealen en krimpen? 

Het sealen en de krimpverpakking, doen wij altijd volledig op maat, omdat geen product en verpakking hetzelfde is. We stemmen deze onder meer af op factoren zoals de vorm, afmetingen en het gewicht van de verpakking en de benodigde capaciteit. Op basis hiervan kiezen we de beste oplossing voor uw seal of krimpverpakking. Qua ordervolumes moet u denken aan aantallen vanaf 5000 voor consumenten eenheden. 

Waarom kiest u voor NOMI Co-Packing? 

Benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft sealen en krimpen van uw producten? Bij NOMI Co-Packing bent u aan het juiste adres. Zijn uw interne verpakkingsmogelijkheden ontoereikend? Heeft u behoefte aan flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid? Ook dan vindt u in NOMI CO-Packing een partner die met u meedenkt en ontzorgt. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer. Ook kunt u vrijblijvend een offerte opvragen via onze offertetool. Klik hier voor meer informatie. 

Persoonlijk advies?

Kom in contact met sales director Carlo

Direct een offerte aanvragen?