Co-Packing? Ontdek de mogelijkheden bij NOMI Co-Packing!

Met 35 jaar ervaring in het verpakken van Fast Moving Customer Goods is NOMI Co-Packing een van de meest professionele en vooraanstaande co-packers in Europa. 

Wat is co-packing?

We hebben er dagelijks veel mee te maken: verpakkingen. Heeft u zich wel eens afgevraagd waar een verpakking vandaan komt? Of wie een bepaalde manier van verpakken bedacht heeft? Veel  verpakkingen worden met behulp van een co packer gemaakt! Een co-packer of verpakkingspartner is verantwoordelijk voor het gehele verpakkingsproces van food en non foodproducten. Dat proces wordt ook wel co-packing genoemd. Co-Packing is voor veel internationaal opererende bedrijven een onmisbare schakel in de supply chain. De interne focus op optimalisatie van het productieproces en efficiencyverbetering staan vaak op gespannen voet met de behoefte aan flexibiliteit en diversiteit vanuit de markt. Juist daar ligt de meerwaarde van co-packing.

Welke technieken gebruiken wij bij co-packing?

De verpakking van uw product is een essentieel onderdeel in de marketing van uw product. Een onderscheidend design en doordachte functionaliteit leveren een belangrijke bijdrage in het commerciële succes van uw product. Met onze brede kennis van verschillende verpakkingstechnieken denken we graag met u mee om een verpakkingsoplossing te creëren die aansluit bij uw ambities en doelstellingen. Zo kunnen wij als co-packer onder andere doypacks produceren, horizontaal flowpacken, verticaal flowwrappen (ook wel transwrappen genoemd), kartonneren en sealen, maar daarbij bieden we ook diverse technieken om uw product in de juiste hoeveelheid of samenstelling te doseren. 

Met welke materialen werken wij bij co-packing?

NOMI Co-Packing biedt een grote diversiteit in verpakkingsmogelijkheden. Dat betekent ook dat we bij co-packing gebruikmaken van veel verschillende verpakkingsmaterialen. Veel producten worden primair verpakt in een kunststof verpakkingsfolie uit een meerlaags laminaat van polypropyleen (BOPP), polyethyleen (PE) en polyethyleentereftalaat (PET).   Maar tegenwoordig hebben we ook veel mogelijkheden om de ecologische footprint van uw producten te reduceren door gebruik te maken van duurzamere materialen, zoals recyclebare mono laminaten, heatsealable papier of bio plastics.  Daarnaast zijn er mogelijkheden om uw producten te verpakken in een  herbruikbare verpakking  van karton, glas of metaal. Het verbeteren van de recyclebaarheid van de materialen die gebruikt worden bij co-packing is een belangrijk aandachtpunt bij NOMI. 

Welke toepassingen zijn er bij NOMI Co-Packing mogelijk voor co-packing? 

NOMI Co-Packing heeft een passende oplossing voor ieder verpakingsvraagstuk in iedere markt in Nederland en Europa. Als co-packer zijn wij gespecialiseerd in het verpakken van droge voedingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan zoetwaren, chocolade, bakkerijproducten, droge deegwaren en snackproducten. We beschikken over uitstekende faciliteiten en een modern machinepark om uw producten te voorzien van een aantrekkelijke primaire- of secundaire verpakking. 

Waarom kiest u voor NOMI Co-Packing?

Benieuwd naar de mogelijkheden van co-packing? In NOMI Co-Packing vindt u een partner die met u meedenkt en uw ontzorgt. Bij ons als co-packer staat kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. Ons kwaliteitszorgsysteem is ingericht volgens het Nederlandse en Europese kwaliteitsbeleid. We hebben brede kennis van verschillende verpakkingstechnieken en een uitgebreid netwerk met specialistische toeleveranciers. Daardoor zijn we uitstekend in staat om uw verpakkingswensen en ideeën te vertalen naar effectieve verpakkingsoplossingen, die aansluiten bij uw ambities en uitgangspunten. Als ijzersterke schakel in uw supply chain leveren we een bijdrage aan uw succes!

Kies voor de duurzame keuze van NOMI Co-Packing

Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Samen met onze partners hebben we de afgelopen jaren al heel wat stappen gezet, onder meer op het gebied van duurzamere verpakkingsmaterialen. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig om de recyclebaarheid van de materialen te verbeteren. Daarnaast hebben we  ons energieverbruik duurzamer gemaakt door het plaatsing van zonnepanelen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van co-packing? Neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag meer over co-packing. Ook kunt u vrijblijvend een offerte opvragen via onze offertetool. Klik hier voor meer informatie. 

De meerwaarde van NOMI Co-Packing voor haar klanten: 

 • Flexibel inzetbare extra verpakkingscapaciteit voor het opvangen van capaciteitstekorten.
 • Flexibiliteit in verwerking van kleine en grote oplages.
 • Snelle time-to-market voor actieverpakkingen, seizoensverpakkingen en assortimentsverpakkingen.
 • Aanvulling in verpakkingsmogelijkheden en snellere time-to-market voor verpakkingstechnieken die intern niet beschikbaar zijn.
 • Kraamkamer voor nieuwe producten of verpakkingen, waarmee een eventuele investeringsbeslissing wordt uitgesteld totdat het nieuwe concept zich in de markt heeft bewezen.
 • Flexibilisering van kosten en reduceren van kapitaalbehoefte.
 • Ontzorgen van het verpakkingsproces waardoor focus op eigen kernactiviteiten gelegd kan worden.
 • Ontwikkeling van onderscheidende productverpakkingen.
 • Delen van kennis en ervaring om te komen tot de beste verpakkingsoplossing en de meest optimale supply chain-oplossing. 
 • Betrouwbare, hoge kwaliteit dankzij state-of-the-art faciliteiten. 
NOMI20528843 De-NOMI-1450x610px-NL.jpg

De NOMI Full-Service opties!

 • Verpakkingsontwikkeling

 • Inkoop van verpakkingsmaterialen

 • Opslag en voorraadbeheer van verpakkingsmaterialen

 • KPI reporting en SLA monitoring

 • Systeem interfacing en integratie

 • Continuous improvement initiatieven

Daarom NOMI

 • Meer dan 30 jaar ervaring
  Meer dan 30 jaar ervaring
 • Gecertificeerd volgens hoogste kwaliteitsnormen
  Gecertificeerd volgens hoogste kwaliteitsnormen
 • Familiebedrijf met servicegericht team
  Familiebedrijf met servicegericht team
 • Dienstverlening op maat
  Dienstverlening op maat
 • State-of-the-art faciliteiten
  State-of-the-art faciliteiten