De voordelen van
fullservice co-packing

Heeft u er wel eens aan gedacht voedingsmiddelen op basis van full service te laten verpakken? Deze extra service omvat meer dan het primair en secundair verpakken van uw producten. Bij fullservice co-packing kopen wij ook de verpakkingsmaterialen voor u in, en beheren en bewaken we de voorraden. Ruim 15% van onze klanten profiteert al van het organisatorische gemak, de extra efficiëntie en betere kostenbeheersing die hiermee gepaard gaan. Iets voor u?

Betere beheersing verpakkingskosten

Koopt u zelf verpakkingsmaterialen in? Dan levert u deze samen met uw ‘kale’ producten aan en ontvangt u kant-en-klaar verpakte producten retour. Tijdens het inpakproces is sprake van materiaalverlies; dit kan sterk variëren. Met fullservice co-packing beheerst u de kosten van dit materiaalverlies. Deze worden namelijk vooraf ingecalculeerd, waarmee u het risico verlegt. Op basis van verwachte volumes en ordergroottes kopen wij de verpakkingsmaterialen voor u in en financieren we deze voor. Eventueel extra materiaalverlies is dan voor onze rekening. Zo weet u precies wat uw kosten zijn.

Organisatorisch gemak en efficiëntie

Kiest u voor fullservice co-packing? Dan legt u meer taken en verantwoordelijkheden bij uw co-packer weg, zoals het inkopen, opslaan, beheren en bewaken van verpakkingsmaterialen. Makkelijk én efficiënt. Vooral organisatorisch. U levert uw forecast en planning aan. Wij regelen de rest. Omdat we de regie in eigen hand hebben, werken we efficiënter. We hoeven geen orders te wijzigen of met planningen te schuiven, bijvoorbeeld omdat de materialen nog niet binnen zijn. We weten precies welke en hoeveel materialen we op voorraad hebben en kunnen hierdoor beter plannen. Zodat ú tijdig uw verpakte producten in huis heeft. Daarbij geven we u inzicht in de aanwezige voorraden, zodat we op tijd kunnen anticiperen op volumeschommelingen en eventuele artwork- en specificatiewijzigingen.

Wanneer kiezen bedrijven full service?

De vraag naar full service stijgt. Klanten hebben elk hun eigen redenen om op fullservice co-packing over te stappen. Zo zijn er bedrijven die de totale kosten van co-packing beter willen beheersen of hierdoor beter in staat zijn een breder artikelbestand te managen. Ook zijn er bedrijven die voor full service kiezen om het vertrek van eigen inkopers of verpakkingsspecialisten op te vangen en daarmee op interne beheerskosten te besparen. Wat de reden ook is, met onze expertise en ons netwerk van specialistische leveranciers maken we het u graag gemakkelijker: Consider it Packed!

Fullservice co-packing: iets voor u?

Bent u benieuwd wat fullservice co-packing uw bedrijf kan brengen? Bel gerust +31 (0)76 - 503 58 48.