Nieuwe Multipond-weger
meer inpakcapaciteit

Zorgvuldig verpakte producten en snelle, stipte leveringen. Om die beloften te blijven nakomen, hebben we in september een spiksplinternieuwe Multipond-weger in gebruik genomen: de Rolls- Royce onder de meerkops-weegsystemen. Betrouwbaar en supernauwkeurig. Met deze extra weegcapaciteit creëren we meer flexibiliteit en een breder weegbereik. Daarbij kunnen we meerdere transwrapprojecten tegelijk uitvoeren en de doorlooptijd van verpakkingsorders verder inkorten.

Nauwkeurig en groot weegbereik

De nieuwe Multipond-weger is een meerkops-weegunit met 16 weegcellen. Hoe meer weegcellen de weegunit heeft, hoe meer volumecombinaties er te maken zijn en hoe nauwkeuriger de volumes af te wegen zijn. Daarbij heeft deze weegunit een groot weegbereik. Met dit bereik kunnen we met hoge snelheid porties van bijvoorbeeld 6 tot 30 gram verpakken, maar bijvoorbeeld ook 10 of 20 stuks afwegen en afvullen in een multibag. Grote uitdeelverpakkingen met meerdere kleine portieverpakkingen zijn nu eenmaal een populaire traktatie: verantwoord en met een beperkt aantal calorieën. Met de komst van de nieuwe weegunit zijn de capaciteitsbeperkingen - waar we vooral bij de productie van kleine portieverpakkingen tegen aanliepen - verleden tijd.

Robuust en krachtig trilmechanisme

De Multipond-weger heeft de krachtigste, meest robuuste trilaandrijving op de markt. Ideaal voor het precies bepalen van het juiste gewicht. Het trilmechanisme is ook in het toevoersysteem toegepast. Daardoor is het systeem bijzonder geschikt voor de aanvoer van kleverige producten, zoals gesuikerde, olieachtige of gomachtige zoetwaren. Het mechanisme trilt de producten los. Hoe kleveriger de producten, hoe sterker de trillingen. Tegen de tijd dat de producten bij de weger aankomen, zijn ze netjes gesepareerd en zeer nauwkeurig te wegen.

Producten wegen én producten tellen

Voor het doseren van voedingsmiddelen zetten we wegers, tellers en volumedoseersystemen in. Binnen Nomi Co-Packing zijn wegen en tellen de meest gebruikte technieken. Door de nauwkeurigheid van de Multipond-weger doet deze beide: wegen én tellen. De telfunctie schakelen we in bij producten met een stabiel soortelijk gewicht, zoals chocolade reepjes of koekjes. De klant geeft aan hoeveel stuks er in een verpakking moeten, bijvoorbeeld 4 stuks à 25 gram. Wij doseren de reepjes vervolgens nauwkeurig op gewicht én op stuks.