Vijf vragen aan Susan Sauren
operations director

In 2009 startte Susan Sauren (39) bij Nomi Co-Packing. In elf jaar tijd ontwikkelde ze zich tot operations director en lid van de directie. Sinds haar aanstelling in april 2020 was het - als kersverse operations director in coronatijd - haar topprioriteit de operatie draaiende houden. Vanaf vandaag treedt Susan officieel in haar nieuwe functie naar buiten.

Hoe kwam je hier elf jaar geleden terecht?

Susan: “Na mijn opleiding startte ik bij Rens Joosen Suikerwerken in Oosterhout, producent van o.a. kaneelstokken, wijnballen en nougatblokken. Ik merkte hoe leuk het is om in een familie- en pro-ductiebedrijf te werken. Toen investeerders het bedrijf - bij gebrek aan familiale opvolging - overnamen, besloot ik na zeven jaar iets anders te gaan doen. Ik nam een baan aan in de promotieartike-lenbranche, maar miste de binding met het productieproces. Door het proces met eigen ogen te zien, leer je het beter te begrijpen en bouw je kennis op. Dankzij mijn zoetwarenachtergrond kwam ik in contact met Nomi Co-Packing. De klik met André van Peer, eigenaar, was er direct.”

Wat maakt werken bij Nomi Co-Packing zo aantrekkelijk?

Susan: “Ik heb met het bedrijf kunnen meegroeien. In de elf jaar dat ik hier werk, is het bedrijf van 1 naar 2 productielocaties uitgebreid en is het aantal medewerkers op contractbasis verdubbeld. Vanuit mijn salesfunctie en als André’s rechterhand zag ik tijdens die groei veel zaken voorbij komen, die aangepakt, opgelost of verbeterd moesten worden. Dat is het mooie van werken bij een familiebedrijf. Naast je vaste taken is er altijd ruimte om initiatieven te ontplooien en projecten naar je toe te trekken. Die constante afwisseling maakt het werk nooit saai.”

Je bent nu ook officieel lid van de directie?

Susan: “Klopt! Sinds april dit jaar maak ik officieel deel uit van de - nu driekoppige - directie. Als eigenaar richt André zich vooral op de strategische koers en technische innovaties en investeringen. Carlo Jochems, sales director, is de commerciële conceptdenker, altijd vol ideeën en strategieën voor nieuwe business. En ik ben de practicus, eindverantwoordelijk voor alle operationele zaken binnen Nomi Co-Packing en aanspreekpunt voor de afdelingsmanagers. Dus drie verschillende, aanvullende karakters; hét geheim van onze goede samenwerking.”

Je hebt een breed vakgebied. Hoe blijf je bij?

Susan: “Er gebeurt veel in de markt. Ik ben gelukkig breed geïnteresseerd en vind het noodzakelijk me te blijven ontwikkelen. Door te lezen en ontwikkelingen in mijn vakgebied op de voet te volgen. Door ondernemers, bijvoorbeeld bij de Industriële Kring Etten-Leur waar ik ook bestuurslid ben, te ontmoeten en masterclasses aan TIAS, de business school van Tilburg University, te volgen.”

Wat is 'typisch Susan'?

Susan: “Ik zit vol positieve energie, weet wat ik wil bereiken en welke koers ik moet varen. Ik trek de kar op gecontroleerde wijze en hou rekening met ieders tempo, zodat iedereen de groei en ontwikkelingen kan volgen en bijhouden. Daarbij ben ik goed in tijdmanagement. Ik plan vooruit, werk gestructureerd en ben flexibel. Het is mooi om samen het bedrijf elke dag een beetje beter te maken. Daar ga ik voor. En elke stap die we met z’n allen vooruit zetten, geeft weer nieuwe energie voor de volgende.”