Duurzaam dankzij
zonnepanelen

De nieuwe zonnepanelen op het dak dragen bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Nomi Co-Packing.

Duurzaam werken

Duurzaamheid is voor veel bedrijven een hot issue. Ook voor Nomi Co-Packing. Samen met onze partners hebben we de afgelopen jaren al heel wat stappen gezet, onder meer op het gebied van duurzamere verpakkingsmaterialen.

Hoger energieverbruik

Door de toenemende automatisering en robotisering van onze productieprocessen neemt ons energieverbruik toe. Dat effect wordt nog versterkt door de warme zomers van de afgelopen jaren, waarbij zelfs hitterecords zijn gesneuveld. Het vraagt in zulke periodes meer energie om onze opslag- en verwerkingsruimtes op de vereiste temperaturen te houden.

Zonnepanelen op plat dak

Omdat onze gebouwen voorzien zijn van platte daken, ontstond het idee om de mogelijkheden voor zonnepanelen onder de loep te nemen. We hebben immers een behoorlijk oppervlak aan plat dak in ons bezit. Nader onderzoek wees uit dat niet het gehele dakoppervlak geschikt was voor het plaatsen van zonnepanelen. Maar er bleef gelukkig nog genoeg ruimte over om ons energieverbruik deels te verduurzamen.

103.000 kWh

Gebruikmakend van subsidiemogelijkheden hebben we het dakoppervlak waarvan de constructie wél geschikt was, voorzien van in totaal 388 zonnepanelen. Die gaan ons per jaar zo’n 103.000 kWh aan energie opleveren - gelijk aan het jaarverbruik van 34 huishoudens. Daarmee worden we weliswaar niet volledig zelfvoorzienend, maar zetten we toch een grote stap op het gebied van duurzaamheid. De zonnepanelen zijn inmiddels in gebruik genomen, dus wij hopen op een mooi en zonnig jaar!